Едно  тук, друго story там, a ето и коментарче за теб

...
Едно  тук, друго story там, a ето и коментарче за теб
Коментари Харесай

Внимание, опасност от социално състаряване!

Едно  тук, друго story там, a ето и коментарче за теб и мен - search, loading, send, like, browse, още и още. Това е синтезирано изложение на дейното ни всекидневие, което се отразява освен на мобилните ни устройства, само че и оставя следи по лицата ни. 

Почти всяка една от нас, в един или различен миг, се поглежда в огледалото и открива, че  й не е по този начин сияйна и еластична, както преди. Забелязваме образувалите се мимически бръчици, потъмнелия загар и сенките под очите. Другите просто не смеят да си признаят. Това назовават учените “огледален миг ”. Кодово наименование за процеса на прибързано състаряване на кожата. Ново изследване бе осъществено във Франция, чийто резултати разкриват този нео-феномен, неговите фактори и дейностите, свързани с него.

Изследването бе направено от консултантската и изследователска компания Kantar Health за лабораториите Merz и бе извършено в 10 страни. Вследствие на което учените откриват, че тъй наречените “огледален миг ” настава към 34 годишна възраст, когато мерилото ни за хармония и хубост е на оптималната степен. Тогава желанието ни да се обърнем към естетичните процедури е по-сериозно от преди. В тази връзка излиза, че в  естетичните и анти-ейдж лечения се възприемат като способ за разкрасяване, до момента в който в Азия (например) са признати като превантивни грижи. Резултатите демонстрират, че 88% от респондентите желаят да наподобяват привлекателни за възрастта си, 77% считат, че са подмладени и 49% прибягват към тях, с цел да дадат подтик на кариерата си (11% са мъже). 

Нео-фил(т)ър против Фейсбук бръчки и Insta-мимики

Според последните статистически данни 72% от французите имат смарт телефон, а 24% от тях прекарват по два часа и повече дневно в мрежата. 45% от тях имат чувството за напън, когато са онлайн в интернет и обществените мрежи.  

Фактът, че даже в придвижване сме вперили взор в екрана на мобилното ни устройство, с наведена глава, способства за състаряването, отпущането и изтощаването на кожата. Не инцидентно се появяват бръчки, торбички и сенки под очите, изключително при слънчево време. Затова и все по- хора прибягват към козметични решения и се консултират със експерти от сектора. До такава степен феноменът “огледален миг ” е публикуван, че американските медии го назовават и “Facebook мръщене ” (Facebook frown) и “Sms брадичка ” (Тext neck).

Професията също има значение

Проучването на Merz открива и специалностите, които способстват за преждевременното състаряване на кожата. По този въпрос, най-песимистични са французите, които са 45% да считат, че работата въздейства отрицателно на кожата. Още данни: 86%  от респондентите се усещат уплашени в ежедневието; 87% считат, че то има негативно влияние върху , а 59% настояват, че състареното им лъчение пречи на кариерното им развиване.  

Основните браншове, наранени от преждевременното стареене са: издателската активност, публицистиката (87%), енергетика, маркетинг, реклама и връзки с обществеността (81%), както и ресторантьорството (84%). А на последно място застават изкуствата и актьорското майсторство с 56%. 

Да, актуалната ни среда е сериозна, стресът наранява,  състаряват. А решението е в наши ръце. Следващият път, когато се усмихнете към своето мобилно устройство, дано повода е натискането на тъч-бутона “turn off ”. 
Четохте ли?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР